Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
Hús:
- 600 g pulykamell filé
- só, bors
Tócsni:
- 3 közepes méretű körte (kb 600 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- csipet só, csipet cukor
Mártás:
- 150 g natúr kecskesajt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A körtéket alaposan megmossuk, megpucoljuk, magházát kiszedjük és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagyon pici sóval, cukorral összekeverjük és félretesszük amíg a húst elkészítjük.
A pulykamell filét 1-1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük, oldalanként kb 4-5 perc alatt.
Közben ha a körténk levet eresztett, picit kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat.
A körtés masszát serpenyőbe halmozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
A húsból visszamaradt olajra tesszük a kecskesajtot, amit olvadásig melegítünk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (én nem szoktam már fűszerezni, nekem a sajt is elég sós).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »