Pulykamell steak körte tócsnival, kecskesajt mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre:
Hús:
- 600 g pulykamell filé
- só, bors
Tócsni:
- 3 közepes méretű körte (kb 600 g)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- csipet só, csipet cukor
Mártás:
- 150 g natúr kecskesajt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A körtéket alaposan megmossuk, megpucoljuk, magházát kiszedjük és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagyon pici sóval, cukorral összekeverjük és félretesszük amíg a húst elkészítjük.
A pulykamell filét 1-1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük, oldalanként kb 4-5 perc alatt.
Közben ha a körténk levet eresztett, picit kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat.
A körtés masszát serpenyőbe halmozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
A húsból visszamaradt olajra tesszük a kecskesajtot, amit olvadásig melegítünk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (én nem szoktam már fűszerezni, nekem a sajt is elég sós).