Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell pillangó recept

Pulykamell pillangó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 vékonyabbra szelt pulykamell kb 20 cm hosszú 6 cm széles
    • 2 kk pulyka fűszerkeverék
    • 1 bébi sütőtök
    • 2 ek petrezselyem és metélőhagyma keveréke
    • 2 dkg vaj
    • 2 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 5 dkg kék sajt
    • kevés koriander és szerecsendió
    • só, bors
    • 1 kk olívaolaj

    Elkészítése:

    A pulykaszeleteket 2 helyen felhasítjuk, kb 1 cm t hagyva a felső szélén, majd összefonjuk. A végét fogvájóval összetűzzük. Befűszerezzük és kevés vaj és olaj keverékben megsütjük, majd kevés citromlevet és vizet aláöntve megpároljuk.

    A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk,majd forró sós vízben megfőzzük (kb 20 perc alatt) és lecsepegtetjük, majd kivajazott jénai tálba beletesszük

    Olvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, korianderrel, petrezselyemmel, metélőhagymával és rámorzsoljuk a kék sajtot, majd a sütőtökre öntjük.

    Meglocsoljuk az olívaolajjal és hideg sütőbe toljuk majd 200 fokon megsütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd, ez kb 15 perc.

    Tálaljuk: a tányér közepére a hús kerüljön, a két szélére a csőben sült sütőtök és az aljára néhány szelet savanyított cékla.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá