Pulykamell pillangó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 vékonyabbra szelt pulykamell kb 20 cm hosszú 6 cm széles
  • 2 kk pulyka fűszerkeverék
  • 1 bébi sütőtök
  • 2 ek petrezselyem és metélőhagyma keveréke
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kék sajt
  • kevés koriander és szerecsendió
  • só, bors
  • 1 kk olívaolaj

Elkészítése:

A pulykaszeleteket 2 helyen felhasítjuk, kb 1 cm t hagyva a felső szélén, majd összefonjuk. A végét fogvájóval összetűzzük. Befűszerezzük és kevés vaj és olaj keverékben megsütjük, majd kevés citromlevet és vizet aláöntve megpároljuk.

A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk,majd forró sós vízben megfőzzük (kb 20 perc alatt) és lecsepegtetjük, majd kivajazott jénai tálba beletesszük

Olvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, korianderrel, petrezselyemmel, metélőhagymával és rámorzsoljuk a kék sajtot, majd a sütőtökre öntjük.

Meglocsoljuk az olívaolajjal és hideg sütőbe toljuk majd 200 fokon megsütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd, ez kb 15 perc.

Tálaljuk: a tányér közepére a hús kerüljön, a két szélére a csőben sült sütőtök és az aljára néhány szelet savanyított cékla.