Pulykamell bacon köntösben borral és aszalt szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A húshoz:
- kb 1 kg pulykamell
- 2 tk provencei fűszerkeverék
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 25 dkg bacon szalonna
A töltelékhez:
- 40 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 cs petrezselyemzöld
- só-, bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 db alma
- 3 db lila hagyma
- 25 dkg aszalt szilva
- 5 dkg szárított vörös áfonya
- kb. 3 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A pulykamellet vágjuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá. A körülbelül másfél centiméter vastag húst óvatosan klopfoljuk anélkül, hogy kilyukadna!
Ezután fűszerezzük sóval, borssal, provencei fűszerkeverékkel. A zúzott fokhagymát elkenjük a hús tetején, majd félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és az olajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk.
Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével (amit előtte alaposan kinyomkodunk) és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük.
A sajtot kockára vágjuk és a gombatöltelékhez keverjük.
A befűszerezett pulykán egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd óvatosan, mint a rétest, feltekerjük. A tetejét befedjük baconszeletekkel, amiket hústűkkel rögzítünk.
Egy nagyobb tepsibe helyezzük. A lila hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Az almát nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindent az aszalt szilvával és a vörös áfonyával együtt a hús köré szórjuk.
Aláöntjük a bort, alufóliával lefedjük és körülbelül két órán át sütjük 200 fokon. (Ebből én egy órát légkeveréses fokozaton sütöttem.)
Fél óránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk. Akkor van készen, amikor a gyümölcsök összesültek, a bor némileg elpárolgott és már a bacon is pirulni kezdett
a fólia alatt. A végén fólia nélkül sütjük még, hogy szép piros legyen. Az isteni húst a gyümölcsökkel és burgonyapürével tálaljuk.
Tipp:
Tipp: ha nem párolog el a bor kellőképpen, akkor merjük ki és sűrítve, néhány perc alatt összeforralva pecsenye szószként tálalhatjuk az ételhez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »