Pulykamáj sörtésztában recept

Hozzávalók:
- 6 db pulykamáj
- 2 dl sör
- liszt (amennyit majd felvesz)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A májat alaposan megmossuk és a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (én papírtörlővel kicsit leitattam a vizet róla).
A tojások sárgáit összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen a massza.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.
A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű sörtésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre tesszük és tálalásig melegen tartjuk.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá a kukoricás rizs, de pl a röszti is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »