Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamáj sörtésztában recept

Pulykamáj sörtésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db pulykamáj
    • 2 dl sör
    • liszt (amennyit majd felvesz)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • kb 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A májat alaposan megmossuk és a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (én papírtörlővel kicsit leitattam a vizet róla).

    A tojások sárgáit összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen a massza.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

    Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.

    A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű sörtésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre tesszük és tálalásig melegen tartjuk.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá a kukoricás rizs, de pl a röszti is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá