Pulykamáj sörtésztában recept

Hozzávalók:
- 6 db pulykamáj
- 2 dl sör
- liszt (amennyit majd felvesz)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A májat alaposan megmossuk és a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (én papírtörlővel kicsit leitattam a vizet róla).
A tojások sárgáit összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen a massza.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.
A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű sörtésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre tesszük és tálalásig melegen tartjuk.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá a kukoricás rizs, de pl a röszti is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »