Pulykamáj sörtésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db pulykamáj
  • 2 dl sör
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • 2 tojás
  • 1 mk só
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • kb 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A májat alaposan megmossuk és a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (én papírtörlővel kicsit leitattam a vizet róla).

A tojások sárgáit összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen a massza.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.

A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű sörtésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre tesszük és tálalásig melegen tartjuk.

Tipp:

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá a kukoricás rizs, de pl a röszti is.