Hozzávalók:
Elkészítése:
A májat alaposan megmossuk és a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (én papírtörlővel kicsit leitattam a vizet róla).
A tojások sárgáit összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen a massza.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.
A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű sörtésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre tesszük és tálalásig melegen tartjuk.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá a kukoricás rizs, de pl a röszti is.