Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahúsos zabpehelyfasírt recept

Pulykahúsos zabpehelyfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
    • 10 dkg GM zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk só
    • bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, egy tálba tesszük és az összes hozzávalót belemérjük, összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle.

    Én inkább kisebb fasírtokat készítettem.

    Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, kb egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki, majd erre rakosgassuk a fasírtokat.

    Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb fél óra alatt készre sütjük. Ha nem sülne egyenletesen, érdemes átfordítani a fasírtokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.

    Tipp:

    Ebben a receptben a gluténmentes és szénhidrátszegény diéta jól egymásra találtak, így a nagy karácsonyi lakomák után egy főzelék feltétje, vagy csak sok friss salátával önálló ebéd lehet.
    Tovább ízesíthető friss vagy szárított zöldfűszerekkel.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá