Pulykahúsos zabpehelyfasírt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
- 10 dkg GM zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, egy tálba tesszük és az összes hozzávalót belemérjük, összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle.
Én inkább kisebb fasírtokat készítettem.
Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, kb egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki, majd erre rakosgassuk a fasírtokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb fél óra alatt készre sütjük. Ha nem sülne egyenletesen, érdemes átfordítani a fasírtokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
Tipp:
Ebben a receptben a gluténmentes és szénhidrátszegény diéta jól egymásra találtak, így a nagy karácsonyi lakomák után egy főzelék feltétje, vagy csak sok friss salátával önálló ebéd lehet.
Tovább ízesíthető friss vagy szárított zöldfűszerekkel.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »