Pulykahúsos zabpehelyfasírt recept
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
- 10 dkg GM zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, egy tálba tesszük és az összes hozzávalót belemérjük, összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle.
Én inkább kisebb fasírtokat készítettem.
Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, kb egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki, majd erre rakosgassuk a fasírtokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb fél óra alatt készre sütjük. Ha nem sülne egyenletesen, érdemes átfordítani a fasírtokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
Tipp:
Ebben a receptben a gluténmentes és szénhidrátszegény diéta jól egymásra találtak, így a nagy karácsonyi lakomák után egy főzelék feltétje, vagy csak sok friss salátával önálló ebéd lehet.
Tovább ízesíthető friss vagy szárított zöldfűszerekkel.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









