Pulykahúsos zabpehelyfasírt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
- 10 dkg GM zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, egy tálba tesszük és az összes hozzávalót belemérjük, összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle.
Én inkább kisebb fasírtokat készítettem.
Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki, kb egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki, majd erre rakosgassuk a fasírtokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb fél óra alatt készre sütjük. Ha nem sülne egyenletesen, érdemes átfordítani a fasírtokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
Tipp:
Ebben a receptben a gluténmentes és szénhidrátszegény diéta jól egymásra találtak, így a nagy karácsonyi lakomák után egy főzelék feltétje, vagy csak sok friss salátával önálló ebéd lehet.
Tovább ízesíthető friss vagy szárított zöldfűszerekkel.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »