Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell vadasan recept

Pulykamell vadasan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell (szeletelve, kb. 1 cm vastagságúra)
    • 50 dkg sárgarépa (megpucolva, felkarikázva)
    • 3 közepes petrezselyemgyökér (megpucolva, felkarikázva)
    • 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
    • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 kis doboz natúr joghurt (kb. 150–200 g)
    • 1 teáskanál ecet vagy friss citromlé
    • 4 db babérlevél
    • bors
    • olívaolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.

    Egy közepes lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd a hússzeleteket oldalanként elősütjük, amíg szép színt nem kapnak. Egymás után, adagokban dolgozunk, hogy ne hűtsük le az edényt. A sütés után keletkezett pörzsanyagokat ne távolítsuk el – ezek adják majd az étel gazdag ízét.

    Ha a hús kész, a lábasba újra kevés olajat öntünk, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1-2 percig tovább dinszteljük. Ezután beleszórjuk a karikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kicsit átpirítjuk őket a hagymás alapon.

    Rárakjuk a sült hússzeleteket, felöntjük 4–5 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket is. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Amikor a zöldségek megfőttek, a húst és a babérleveleket kivesszük az edényből. A maradék főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, az ecetet vagy citromlevet, és a natúr joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hogy selymes, krémes mártást kapjunk.

    Ha szükséges, utánaízesítjük sóval, borssal, citromlével. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és még néhány percig összemelegítjük.

    Tálalási javaslat:

    Teljes kiőrlésű tésztával, párolt rizzsel vagy bulgurral is kínálhatjuk. Egyszerű, mégis különleges fogás, amit a család minden tagja szeretni fog!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek