Pulykamell vadasan recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell (szeletelve, kb. 1 cm vastagságúra)
- 50 dkg sárgarépa (megpucolva, felkarikázva)
- 3 közepes petrezselyemgyökér (megpucolva, felkarikázva)
- 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 evőkanál mustár
- 1 kis doboz natúr joghurt (kb. 150–200 g)
- 1 teáskanál ecet vagy friss citromlé
- 4 db babérlevél
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy közepes lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd a hússzeleteket oldalanként elősütjük, amíg szép színt nem kapnak. Egymás után, adagokban dolgozunk, hogy ne hűtsük le az edényt. A sütés után keletkezett pörzsanyagokat ne távolítsuk el – ezek adják majd az étel gazdag ízét.
Ha a hús kész, a lábasba újra kevés olajat öntünk, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1-2 percig tovább dinszteljük. Ezután beleszórjuk a karikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kicsit átpirítjuk őket a hagymás alapon.
Rárakjuk a sült hússzeleteket, felöntjük 4–5 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket is. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megfőttek, a húst és a babérleveleket kivesszük az edényből. A maradék főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, az ecetet vagy citromlevet, és a natúr joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hogy selymes, krémes mártást kapjunk.
Ha szükséges, utánaízesítjük sóval, borssal, citromlével. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és még néhány percig összemelegítjük.
Tálalási javaslat:
Teljes kiőrlésű tésztával, párolt rizzsel vagy bulgurral is kínálhatjuk. Egyszerű, mégis különleges fogás, amit a család minden tagja szeretni fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










