Pulykamell vadasan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell (szeletelve, kb. 1 cm vastagságúra)
- 50 dkg sárgarépa (megpucolva, felkarikázva)
- 3 közepes petrezselyemgyökér (megpucolva, felkarikázva)
- 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 evőkanál mustár
- 1 kis doboz natúr joghurt (kb. 150–200 g)
- 1 teáskanál ecet vagy friss citromlé
- 4 db babérlevél
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy közepes lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd a hússzeleteket oldalanként elősütjük, amíg szép színt nem kapnak. Egymás után, adagokban dolgozunk, hogy ne hűtsük le az edényt. A sütés után keletkezett pörzsanyagokat ne távolítsuk el – ezek adják majd az étel gazdag ízét.
Ha a hús kész, a lábasba újra kevés olajat öntünk, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1-2 percig tovább dinszteljük. Ezután beleszórjuk a karikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kicsit átpirítjuk őket a hagymás alapon.
Rárakjuk a sült hússzeleteket, felöntjük 4–5 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket is. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megfőttek, a húst és a babérleveleket kivesszük az edényből. A maradék főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, az ecetet vagy citromlevet, és a natúr joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hogy selymes, krémes mártást kapjunk.
Ha szükséges, utánaízesítjük sóval, borssal, citromlével. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és még néhány percig összemelegítjük.
Tálalási javaslat:
Teljes kiőrlésű tésztával, párolt rizzsel vagy bulgurral is kínálhatjuk. Egyszerű, mégis különleges fogás, amit a család minden tagja szeretni fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »