Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy közepes lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd a hússzeleteket oldalanként elősütjük, amíg szép színt nem kapnak. Egymás után, adagokban dolgozunk, hogy ne hűtsük le az edényt. A sütés után keletkezett pörzsanyagokat ne távolítsuk el – ezek adják majd az étel gazdag ízét.
Ha a hús kész, a lábasba újra kevés olajat öntünk, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1-2 percig tovább dinszteljük. Ezután beleszórjuk a karikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kicsit átpirítjuk őket a hagymás alapon.
Rárakjuk a sült hússzeleteket, felöntjük 4–5 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket is. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megfőttek, a húst és a babérleveleket kivesszük az edényből. A maradék főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, az ecetet vagy citromlevet, és a natúr joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hogy selymes, krémes mártást kapjunk.
Ha szükséges, utánaízesítjük sóval, borssal, citromlével. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és még néhány percig összemelegítjük.
Teljes kiőrlésű tésztával, párolt rizzsel vagy bulgurral is kínálhatjuk. Egyszerű, mégis különleges fogás, amit a család minden tagja szeretni fog!