Pikáns húsgolyócskák natúr salátával recept

Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
- 250 g darált pulykahús
- 2 púpozott ek aprószemű zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 mk citromlé
- 1 késhegynyi bors
- fél mk só
Salátához:
- 6 levél jégsaláta
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 csomag mozzarella sajt
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A darált húst egy tálba teszem. A vöröshagymát finomra vágom és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom, majd 15 percen át pihentetem a masszát.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok és a tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A sajtot is felkockázom. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal és máris tálalok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »