Pikáns húsgolyócskák natúr salátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
- 250 g darált pulykahús
- 2 púpozott ek aprószemű zabpehely
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 mk citromlé
- 1 késhegynyi bors
- fél mk só
Salátához:
- 6 levél jégsaláta
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 csomag mozzarella sajt
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A darált húst egy tálba teszem. A vöröshagymát finomra vágom és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom, majd 15 percen át pihentetem a masszát.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok és a tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A sajtot is felkockázom. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal és máris tálalok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.