Pikáns húsgolyócskák natúr salátával recept

Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
- 250 g darált pulykahús
- 2 púpozott ek aprószemű zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1 mk citromlé
- 1 késhegynyi bors
- fél mk só
Salátához:
- 6 levél jégsaláta
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 csomag mozzarella sajt
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A darált húst egy tálba teszem. A vöröshagymát finomra vágom és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom, majd 15 percen át pihentetem a masszát.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok és a tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A sajtot is felkockázom. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal és máris tálalok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »