Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos, mozzarellás csirke recept

Paradicsomos, mozzarellás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé (ki melyiket szereti)
    • grill fűszerkeverék
    • 2 közepes paradicsom
    • 10 dkg mozzarella
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • olaj a sütéshez
    • 1 csomag salátakeverék
    • 1 kis dobozos natúr joghurt
    • 1 evőkanál majonéz
    • csipet szárított metélőhagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet/csirkecomb filét kiolajozott tepsibe tesszük, majd bedörzsöljük grill fűszersóval. A húsok tetejére paradicsom szeleteket teszünk, azokra pedig mozzarella szeleteket teszünk.

    Ezután kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk azt. A fóliázott tepsit előmelegített sütőbe tesszük és közepes takarék lángon kb 10 percig sütjük/pároljuk.

    Ezután levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, ameddig a tetején a sajt szép barna, a hús omlós lesz kb 75 perc.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük. A salátához öntetet készítünk.

    A natúr joghurtot a majonézzel és egy csipet szárított metélőhagymával simára keverünk.

    A húst burgonyapürével, salátával és öntettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá