Paradicsomos, mozzarellás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé (ki melyiket szereti)
  • grill fűszerkeverék
  • 2 közepes paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 kis dobozos natúr joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • csipet szárított metélőhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet/csirkecomb filét kiolajozott tepsibe tesszük, majd bedörzsöljük grill fűszersóval. A húsok tetejére paradicsom szeleteket teszünk, azokra pedig mozzarella szeleteket teszünk.

Ezután kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk azt. A fóliázott tepsit előmelegített sütőbe tesszük és közepes takarék lángon kb 10 percig sütjük/pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, ameddig a tetején a sajt szép barna, a hús omlós lesz kb 75 perc.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük. A salátához öntetet készítünk.

A natúr joghurtot a majonézzel és egy csipet szárított metélőhagymával simára keverünk.

A húst burgonyapürével, salátával és öntettel tálaljuk.