Paprikaszószos csirkepörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
Paprikaszósz:
- 3-4 kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C-os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer.
Ezután tegyük egy nylonzacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így. Ha kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát.
Adjuk hozzá a fokhagymát, 1-2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
Készítsük el a pörköltet, majd amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze.
Kínáljuk főtt tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »