Paprikaszószos csirkepörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
Paprikaszósz:
- 3-4 kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C-os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer.
Ezután tegyük egy nylonzacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így. Ha kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát.
Adjuk hozzá a fokhagymát, 1-2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
Készítsük el a pörköltet, majd amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze.
Kínáljuk főtt tésztával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »