Pácolt-sült pulykacomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb felső pulykacomb (vagy egész pulyka)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- majoránna
- kakukkfű
- rozmaring
- 4-5 ek zsír
- kb 5 dkg vaj a bőrös fele megkenéséhez
- 1,5 dl fehérbor (egész pulykánál több kell)
Elkészítése:
A combot jó alaposan átnézzük, ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.
A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.
A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával, (a bőre alatt is) majd minden oldalát besózzuk.
Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, majd lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük (én egész éjszakára a hűtőbe tettem).
Egy tepsibe beleöntjük a felolvasztott zsírt, ráhelyezzük a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenjük a puha vajjal, aláöntjük a bort és a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórjuk, majd fóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Ez a comb esetében kb 2 óra, de egész pulykánál a nagyságától függően több órára van szükség.
Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »