Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt-sült pulykacomb recept

Pácolt-sült pulykacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb felső pulykacomb (vagy egész pulyka)
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • majoránna
    • kakukkfű
    • rozmaring
    • 4-5 ek zsír
    • kb 5 dkg vaj a bőrös fele megkenéséhez
    • 1,5 dl fehérbor (egész pulykánál több kell)

    Elkészítése:

    A combot jó alaposan átnézzük, ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.

    A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.

    A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával, (a bőre alatt is) majd minden oldalát besózzuk.

    Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, majd lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük (én egész éjszakára a hűtőbe tettem).

    Egy tepsibe beleöntjük a felolvasztott zsírt, ráhelyezzük a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenjük a puha vajjal, aláöntjük a bort és a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórjuk, majd fóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Ez a comb esetében kb 2 óra, de egész pulykánál a nagyságától függően több órára van szükség.

    Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá