Hozzávalók:
Elkészítése:
A combot jó alaposan átnézzük, ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.
A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.
A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával, (a bőre alatt is) majd minden oldalát besózzuk.
Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, majd lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük (én egész éjszakára a hűtőbe tettem).
Egy tepsibe beleöntjük a felolvasztott zsírt, ráhelyezzük a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenjük a puha vajjal, aláöntjük a bort és a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórjuk, majd fóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Ez a comb esetében kb 2 óra, de egész pulykánál a nagyságától függően több órára van szükség.
Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát kínáltam hozzá.