Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt paradicsomos csirkenyárs recept

Pácolt paradicsomos csirkenyárs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 1 dl olaj
    • 3 púpos tk sűrített paradicsom
    • 0,5 kk só
    • 1 púpos kk fűszerpaprika
    • 1 púpos tk ételízesítő
    • 3-4 evőkanál olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.

    A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.

    Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

    Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.

    Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.

    Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá