Pácolt paradicsomos csirkenyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 dl olaj
  • 3 púpos tk sűrített paradicsom
  • 0,5 kk só
  • 1 púpos kk fűszerpaprika
  • 1 púpos tk ételízesítő
  • 3-4 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítése:

A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.

A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.

Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.

Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.

Tipp:

Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.