Őzgerincben sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1 kg kockázott burgonya
- 400 g szeletelt bacon
- 4 ek tejföl
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g reszelt sajt
- sültcsirke fűszersó
- fokhagyma fűszersó
- olaj
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olajjal. Sorban beleterítjük a bacont úgy, hogy a két oldalán lelógjon és a szeletek kicsit fedjék egymást.
A tejfölbe bekeverjük a tojásokat, a sajt felét, a csirkefűszert és beleforgatjuk a húst.
A formába kanalazzuk a tejfölös lével együtt, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és a lelógó baconnal betakarjuk, majd a sütőpapírt is ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Utána pecsenyéstálra vagy tepsire fordítjuk, levesszük a formát, a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe pirulni.
A kockázott burgonyát olajos tepsibe rakjuk és megszórjuk fűszersóval és készre pirítjuk.
Közben elkészül a hús is és szeletelve, a sült burgonyával együtt kínáljuk.
A sütőben én együtt sütöttem a húst és a burgonyát, pont elfért egymás mellett.
Friss salátával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »