Őzgerincben sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1 kg kockázott burgonya
- 400 g szeletelt bacon
- 4 ek tejföl
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g reszelt sajt
- sültcsirke fűszersó
- fokhagyma fűszersó
- olaj
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olajjal. Sorban beleterítjük a bacont úgy, hogy a két oldalán lelógjon és a szeletek kicsit fedjék egymást.
A tejfölbe bekeverjük a tojásokat, a sajt felét, a csirkefűszert és beleforgatjuk a húst.
A formába kanalazzuk a tejfölös lével együtt, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és a lelógó baconnal betakarjuk, majd a sütőpapírt is ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Utána pecsenyéstálra vagy tepsire fordítjuk, levesszük a formát, a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe pirulni.
A kockázott burgonyát olajos tepsibe rakjuk és megszórjuk fűszersóval és készre pirítjuk.
Közben elkészül a hús is és szeletelve, a sült burgonyával együtt kínáljuk.
A sütőben én együtt sütöttem a húst és a burgonyát, pont elfért egymás mellett.
Friss salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »