Őzgerincben sült, aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell recept
Hozzávalók:
- 1 egész kacsamell
- 12 szelet bacon
- 0,5 csomag aszalt szilva
- 0,5 csomag aszalt sárgabarack
- 0,5 csomag mazsola
- 1 csomag natúr gesztenyepüré (250g)
- 2 db zsömle
- kevés tej
- só, bors
- kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal)
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk.
Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk.
A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk.
Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk és kicsit lenyomkodjuk, majd befedjük a lelógó bacon szalonnával.
Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük.
Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp:
Bacon szalonna helyett használhatunk házi füstölt szalonnát is úgy, hogy hosszában vékonyan felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és ezzel béleljük ki az őzgerinc formát. Én ezzel készítettem.