Őzgerincben sült, aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell recept

Hozzávalók:
- 1 egész kacsamell
- 12 szelet bacon
- 0,5 csomag aszalt szilva
- 0,5 csomag aszalt sárgabarack
- 0,5 csomag mazsola
- 1 csomag natúr gesztenyepüré (250g)
- 2 db zsömle
- kevés tej
- só, bors
- kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk.
Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk.
A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk.
Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk és kicsit lenyomkodjuk, majd befedjük a lelógó bacon szalonnával.
Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük.
Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp:
Bacon szalonna helyett használhatunk házi füstölt szalonnát is úgy, hogy hosszában vékonyan felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és ezzel béleljük ki az őzgerinc formát. Én ezzel készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »