Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nem lehet abbahagyni csirke recept

Nem lehet abbahagyni csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • 10 ek liszt
    • 2 ek fűszerpaprika őrlemény
    • 1 ek só
    • 1 ek majoránna
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 mk őrölt kömény
    • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)

    Tetejére:

    • 1 fej vöröshagyma felkarikázva
    • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
    • 4 ek étolaj
    • 1 szál póréhagyma felkarikázva
    • kb 20 dkg sajt lereszelve

    Elkészítése:

    Egy kb 30*33 cm-es tepsit jól kivjazunk.

    A combokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam) és megsózzuk.

    A lisztet összekeverjük a fűszerekkel (pirospaprika, majoránna, ételízesítő, bors, kömény és préselt fokhagyma).

    A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztes keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.

    A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra vágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.

    Előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórjuk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá