Nem lehet abbahagyni csirke recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 10 ek liszt
- 2 ek fűszerpaprika őrlemény
- 1 ek só
- 1 ek majoránna
- 1 ek ételízesítő
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)
Tetejére:
- 1 fej vöröshagyma felkarikázva
- 1 nagy vödör tejföl (850 g)
- 4 ek étolaj
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- kb 20 dkg sajt lereszelve
Elkészítése:
Egy kb 30*33 cm-es tepsit jól kivjazunk.
A combokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam) és megsózzuk.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel (pirospaprika, majoránna, ételízesítő, bors, kömény és préselt fokhagyma).
A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztes keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.
A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra vágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórjuk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »