Nem lehet abbahagyni csirke recept
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 10 ek liszt
- 2 ek fűszerpaprika őrlemény
- 1 ek só
- 1 ek majoránna
- 1 ek ételízesítő
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)
Tetejére:
- 1 fej vöröshagyma felkarikázva
- 1 nagy vödör tejföl (850 g)
- 4 ek étolaj
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- kb 20 dkg sajt lereszelve
Elkészítése:
Egy kb 30*33 cm-es tepsit jól kivjazunk.
A combokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam) és megsózzuk.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel (pirospaprika, majoránna, ételízesítő, bors, kömény és préselt fokhagyma).
A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztes keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.
A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra vágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórjuk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










