Nem lehet abbahagyni csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 10 ek liszt
  • 2 ek fűszerpaprika őrlemény
  • 1 ek só
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)

Tetejére:

  • 1 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 ek étolaj
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva
  • kb 20 dkg sajt lereszelve

Elkészítése:

Egy kb 30*33 cm-es tepsit jól kivjazunk.

A combokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam) és megsózzuk.

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel (pirospaprika, majoránna, ételízesítő, bors, kömény és préselt fokhagyma).

A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztes keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.

A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra vágott póréhagymát és a tepsit lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük és a combok tetejére rászórjuk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.