Natúr csirkemell lecsós raguval recept
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- só
- frissen őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- 2 paprika (szebb, ha színes)
- 2 hámozott paradicsom
- 0,5 dl száraz fehérbor
- kis csokor petrezselyemzöld
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük (kiklopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.
A hagymát és a paprikát karikákra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat, tányérra szedjük őket.
A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!
Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.
A sült csirkemellet a lecsós raguval és a körettel kínáljuk.
Tipp:
Végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

