Natúr csirkemell lecsós raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Natúr csirkemell lecsós raguval

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • frissen őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
  • 2 paprika (szebb, ha színes)
  • 2 hámozott paradicsom
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük (kiklopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.

A hagymát és a paprikát karikákra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat, tányérra szedjük őket.

A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!

Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.

A sült csirkemellet a lecsós raguval és a körettel kínáljuk.

Tipp:

Végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss.