Narancsos-mézes kacsasült recept

Hozzávalók:
- 4-6 db kacsacomb (fejenként 1 db-ot számolunk)
- ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
- ízlés szerint fokhagyma
- 4-5 ek méz
- 1-2 narancs karikázva
- 3 narancs leve
Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A mézet kikeverjük a narancs levével és a felével meglocsoljuk a combokat. A fokhagymagerezdeket hozzáadjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a megmaradt mézes-narancslével.
Rátesszük a narancs szeleteket a combokra és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »