Narancsos-mézes kacsasült recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4-6 db kacsacomb (fejenként 1 db-ot számolunk)
- ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
- ízlés szerint fokhagyma
- 4-5 ek méz
- 1-2 narancs karikázva
- 3 narancs leve
Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A mézet kikeverjük a narancs levével és a felével meglocsoljuk a combokat. A fokhagymagerezdeket hozzáadjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a megmaradt mézes-narancslével.
Rátesszük a narancs szeleteket a combokra és készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.