Narancsos-mézes kacsasült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4-6 db kacsacomb (fejenként 1 db-ot számolunk)
  • ízlés szerint fűszerek (só, bors, majoránna, rozmaring)
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 4-5 ek méz
  • 1-2 narancs karikázva
  • 3 narancs leve

Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.

A mézet kikeverjük a narancs levével és a felével meglocsoljuk a combokat. A fokhagymagerezdeket hozzáadjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a megmaradt mézes-narancslével.

Rátesszük a narancs szeleteket a combokra és készre sütjük.