Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kacsacomb recept

Narancsos kacsacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 egész kacsacomb
    • 1 púpos ek kacsazsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 nagy kezeletlen narancs
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő
    • Kb. 1 dl víz

    Elkészítése:

    A megtisztított combokat egy zsírral kikent tepsibe fektetjük és megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel.

    A narancsot meghámozzuk, a levét a húsra nyomkodjuk, a maradék gyümölcshúst is a tepsibe rakjuk.

    Adunk még hozzá egy kevés vizet.

    Alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a húsba a villa könnyedén belemegy. (Ez nekem kb. 100 perc volt.

    Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-re mérsékeljük és gyakran meglocsolgatva szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.

    Ezalatt érdemes a combokat megfordítani, hogy mindkét oldala szépen megpiruljon.

    Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.

    Tipp:

    Ritkán készítek kacsacombot, mert elég borsos az ára és elég sokáig is kell sütni. De ha néha étlapra kerül, akkor nagyon tud ízleni.

    Most egy kis naranccsal bolondítottam meg. Ettől kicsit pikáns lett, de maga a hús belül puha, omlós, kívül pedig kellemesen ropogós, de nem száraz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá