Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes friss salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
Páchoz:
- 10 ek olivaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek méz
- 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
- 1 ek friss citromlé
- 1 kk bors
Salátához:
- 20 dkg friss salátakeverék (pl. vegyesen: jégsaláta, endívia, sárgarépa, kukorica)
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 3 db új piros retek
Öntethez:
- 10 ek olivaolaj
- 5 ek balzsamecet
- 3 ek méz
- 1 kk friss, vagy szárított bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét.
A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük.
Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.
Saláta elkészítése:
Ha tisztított, és már darabolt salátakeveréket használunk, akkor sok teendőnk nincsen vele.
Viszont, ha különféle salátákat vásárolunk, akkor szűrőben, hideg víz alatt, alaposan öblítsük le, majd szárítsuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.
A paradicsomot, uborkát és a retket szintén szeleteljük, illetve kockázzuk fel.
Készítsük el a salátaöntetet, a hozzávalókat alaposan keverjük össze (olivaolaj, balzsamecet, méz, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só, bors). Amikor ezzel elkészültünk, locsoljuk meg a zöldségeket és frissen tálalhatjuk is.
Ez a saláta önmagában is finom, de kiváló kísérője lehet, egy grillezett húsnak, vagy halnak is akár.