Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
Páchoz:
Salátához:
Öntethez:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét.
A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük.
Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.
Ha tisztított, és már darabolt salátakeveréket használunk, akkor sok teendőnk nincsen vele.
Viszont, ha különféle salátákat vásárolunk, akkor szűrőben, hideg víz alatt, alaposan öblítsük le, majd szárítsuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.
A paradicsomot, uborkát és a retket szintén szeleteljük, illetve kockázzuk fel.
Készítsük el a salátaöntetet, a hozzávalókat alaposan keverjük össze (olivaolaj, balzsamecet, méz, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só, bors). Amikor ezzel elkészültünk, locsoljuk meg a zöldségeket és frissen tálalhatjuk is.
Ez a saláta önmagában is finom, de kiváló kísérője lehet, egy grillezett húsnak, vagy halnak is akár.