Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes friss salátával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes friss salátával

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé

Páchoz:

  • 10 ek olivaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 kk bors

Salátához:

  • 20 dkg friss salátakeverék (pl. vegyesen: jégsaláta, endívia, sárgarépa, kukorica)
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db új piros retek

Öntethez:

  • 10 ek olivaolaj
  • 5 ek balzsamecet
  • 3 ek méz
  • 1 kk friss, vagy szárított bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét.

A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük.

Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.

Saláta elkészítése:

Ha tisztított, és már darabolt salátakeveréket használunk, akkor sok teendőnk nincsen vele.

Viszont, ha különféle salátákat vásárolunk, akkor szűrőben, hideg víz alatt, alaposan öblítsük le, majd szárítsuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.

A paradicsomot, uborkát és a retket szintén szeleteljük, illetve kockázzuk fel.

Készítsük el a salátaöntetet, a hozzávalókat alaposan keverjük össze (olivaolaj, balzsamecet, méz, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só, bors). Amikor ezzel elkészültünk, locsoljuk meg a zöldségeket és frissen tálalhatjuk is.

Ez a saláta önmagában is finom, de kiváló kísérője lehet, egy grillezett húsnak, vagy halnak is akár.