Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével recept

Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Csirkéhez:

    • 1 ek méz
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 ek citromlé
    • 1 kk őrölt csípős pirospaprika
    • 600 g csirkecomb

    Burgonyapüré:

    • 4 szál újhagyma
    • 600 g burgonya
    • 50 g vaj
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    Elkészítjük a pácot. Az olajat, citromlevet és a mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon 40 percig sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk.

    A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd belekeverjük az újhagymát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá