Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Csirkéhez:

  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk őrölt csípős pirospaprika
  • 600 g csirkecomb

Burgonyapüré:

  • 4 szál újhagyma
  • 600 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 1 kk só

Elkészítése:

Elkészítjük a pácot. Az olajat, citromlevet és a mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon 40 percig sütjük.

A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk.

A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd belekeverjük az újhagymát.