Mediterrán csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 csirkemell filé
- egy doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv (400 gramm)
- 1 kis fej lilahagyma
- 3-4 szál friss bazsalikom
- 2 csipet szárított petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál fokhagymás bors
- 1 ek+1 tk rozsliszt
- 1 tk pirospaprika
- diónyi vaj
- 3 ek olívaolaj
- 10 dkg sajt
- 1 tasak mini mozzarella
- 1 mokkáskanál cukor
- só
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felszeletjük ( nekem 6 szelet volt), majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal, sózzuk.
Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lilahagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikom levéllel, szárított petrezselyemmel. Hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot, majd kiforraljuk és félretesszük (ha sűrű lenne hígítható vízzel).
Elősütjük a húst. Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Addig sütjük a húsokat, ameddig szép színt kapnak, oldalanként 3-4 perc.
Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot.
180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Forrón kínáljuk.