Mediterrán csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 csirkemell filé
  • egy doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv (400 gramm)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3-4 szál friss bazsalikom
  • 2 csipet szárított petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál fokhagymás bors
  • 1 ek+1 tk rozsliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • diónyi vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 tasak mini mozzarella
  • 1 mokkáskanál cukor

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felszeletjük ( nekem 6 szelet volt), majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal, sózzuk.

Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lilahagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikom levéllel, szárított petrezselyemmel. Hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot, majd kiforraljuk és félretesszük (ha sűrű lenne hígítható vízzel).

Elősütjük a húst. Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Addig sütjük a húsokat, ameddig szép színt kapnak, oldalanként 3-4 perc.

Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot.

180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Forrón kínáljuk.