Mediterrán csirkefalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- két db csirkemell filé ( 35 -40 dkg)
- egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
- 10-12 db friss bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
- két csipet szárított lestyán
- 1 teáskanál csirkefűszersó
- egy zöld hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- egy teáskanál teljes kiőrlésű búza liszt
- 6 db közepes nagyságú csiperke gomba
- 2 ek olívaolaj
- diónyi vaj
- egy tk. méz, vagy cukor, vagy édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és meghintjük fűszersóval, őrölt borssal, szárított lestyánnal. Néhány percig pihentetjük.
Egy vágódeszkán felaprítjuk a zöld hagymát, és nagyon apróra a csiperke gombát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a csirkemell falatkákat, rádobunk egy diónyi vajat és megsütjük a húst, addig ameddig egy kis színt kap.(3-4 perc)
Kiszedjük egy tálra,és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a megmaradt olívaolajat,rárakjuk az apróra vágott zöldhagymát,egy csipet sóval meghintjük
Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát.
Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kb 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk ( ha tésztát főzök a tészta vizet adom hozzá,de csak akkor ha felforrt a konzerv).
Ízesítjük száraz és friss bazsalikommal kis cukorral,vagy mézzel, vagy édesítőszerrel. Jól kiforraljuk,beletesszük az elősütött csirkemellet, 1-2 perig összeforraljuk és tálaljuk.
Én most rizzsel kínáltam,de lehet bármilyen tésztával fogyasztani.
Tipp:
Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek itthon különböző mártásokat tésztákhoz. Van amikor csak natúran zöld fűszerekkel, van úgy,hogy gombával, most egy kis csirkemellel. Nagyon gyorsan elkészíthető 20 perc és kész! :-).