Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és meghintjük fűszersóval, őrölt borssal, szárított lestyánnal. Néhány percig pihentetjük.
Egy vágódeszkán felaprítjuk a zöld hagymát, és nagyon apróra a csiperke gombát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a csirkemell falatkákat, rádobunk egy diónyi vajat és megsütjük a húst, addig ameddig egy kis színt kap.(3-4 perc)
Kiszedjük egy tálra,és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a megmaradt olívaolajat,rárakjuk az apróra vágott zöldhagymát,egy csipet sóval meghintjük
Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát.
Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kb 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk ( ha tésztát főzök a tészta vizet adom hozzá,de csak akkor ha felforrt a konzerv).
Ízesítjük száraz és friss bazsalikommal kis cukorral,vagy mézzel, vagy édesítőszerrel. Jól kiforraljuk,beletesszük az elősütött csirkemellet, 1-2 perig összeforraljuk és tálaljuk.
Én most rizzsel kínáltam,de lehet bármilyen tésztával fogyasztani.
Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek itthon különböző mártásokat tésztákhoz. Van amikor csak natúran zöld fűszerekkel, van úgy,hogy gombával, most egy kis csirkemellel. Nagyon gyorsan elkészíthető 20 perc és kész! :-).