Ludaskása recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Személyenként 1-1 libacomb
- só
- törött bors
- 2 marék friss, vagy mirelit zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 3-4 csirkemáj
Elkészítése:
A combokról levágjuk a zsíros részeket, bőrét bevagdossuk, megsózzuk, borsozzuk és kuktába (esetleg fedeles fazékba) tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst (kb. 1 ujjnyi magasan), hozzáteszünk 2 marék mirelit zöldborsót, 2 sárgarépát, 1 fehérrépát karikára vágva és egy tyúkhúsleves kockával ízesítjük, majdnem készre főzzük.
Amíg a hús puhul (kuktában kb. 40 perc), beáztatjuk a cseréptálat, a levágott bőrrészeket összekockázzuk, majd töpörtyűnek kisütjük.
A zsírjában megsütünk 3-4 csirkemájat, és tálalásig mindkettőt félretesszük. Több vízben megmosunk másfél bögre rizst és beleöntjük a cseréptálba.
A megfőtt libacombokat és a zöldséges „húslevest” rámerjük, annyi sót teszünk hozzá amennyit a rizs igényel, majd a tálat hideg sütőbe rakjuk és felmelegedéstől számított kb. 1 órán át 180 fokon sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és addig benne hagyjuk, amíg a tál kéz melegre hűl.
Amikor levesszük a tál tetejét, gurulós rizs, és szép pirosra sült combok látványa fogad.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a töpörtyűvel és a sült csirkemájjal gazdagítjuk.
Tipp:
Gyors, mutatós, laktató és nagy-nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »