Ludaskása recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Személyenként 1-1 libacomb
- só
- törött bors
- 2 marék friss, vagy mirelit zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 3-4 csirkemáj
Elkészítése:
A combokról levágjuk a zsíros részeket, bőrét bevagdossuk, megsózzuk, borsozzuk és kuktába (esetleg fedeles fazékba) tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst (kb. 1 ujjnyi magasan), hozzáteszünk 2 marék mirelit zöldborsót, 2 sárgarépát, 1 fehérrépát karikára vágva és egy tyúkhúsleves kockával ízesítjük, majdnem készre főzzük.
Amíg a hús puhul (kuktában kb. 40 perc), beáztatjuk a cseréptálat, a levágott bőrrészeket összekockázzuk, majd töpörtyűnek kisütjük.
A zsírjában megsütünk 3-4 csirkemájat, és tálalásig mindkettőt félretesszük. Több vízben megmosunk másfél bögre rizst és beleöntjük a cseréptálba.
A megfőtt libacombokat és a zöldséges „húslevest” rámerjük, annyi sót teszünk hozzá amennyit a rizs igényel, majd a tálat hideg sütőbe rakjuk és felmelegedéstől számított kb. 1 órán át 180 fokon sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és addig benne hagyjuk, amíg a tál kéz melegre hűl.
Amikor levesszük a tál tetejét, gurulós rizs, és szép pirosra sült combok látványa fogad.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a töpörtyűvel és a sült csirkemájjal gazdagítjuk.
Tipp:
Gyors, mutatós, laktató és nagy-nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »