Ludaskása recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Személyenként 1-1 libacomb
- só
- törött bors
- 2 marék friss, vagy mirelit zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 3-4 csirkemáj
Elkészítése:
A combokról levágjuk a zsíros részeket, bőrét bevagdossuk, megsózzuk, borsozzuk és kuktába (esetleg fedeles fazékba) tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst (kb. 1 ujjnyi magasan), hozzáteszünk 2 marék mirelit zöldborsót, 2 sárgarépát, 1 fehérrépát karikára vágva és egy tyúkhúsleves kockával ízesítjük, majdnem készre főzzük.
Amíg a hús puhul (kuktában kb. 40 perc), beáztatjuk a cseréptálat, a levágott bőrrészeket összekockázzuk, majd töpörtyűnek kisütjük.
A zsírjában megsütünk 3-4 csirkemájat, és tálalásig mindkettőt félretesszük. Több vízben megmosunk másfél bögre rizst és beleöntjük a cseréptálba.
A megfőtt libacombokat és a zöldséges „húslevest” rámerjük, annyi sót teszünk hozzá amennyit a rizs igényel, majd a tálat hideg sütőbe rakjuk és felmelegedéstől számított kb. 1 órán át 180 fokon sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és addig benne hagyjuk, amíg a tál kéz melegre hűl.
Amikor levesszük a tál tetejét, gurulós rizs, és szép pirosra sült combok látványa fogad.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a töpörtyűvel és a sült csirkemájjal gazdagítjuk.
Tipp:
Gyors, mutatós, laktató és nagy-nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










