Ludaskása

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ludaskása

Hozzávalók:

  • Személyenként 1-1 libacomb
  • törött bors
  • 2 marék friss, vagy mirelit zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 3-4 csirkemáj

Elkészítése:

A combokról levágjuk a zsíros részeket, bőrét bevagdossuk, megsózzuk, borsozzuk és kuktába (esetleg fedeles fazékba) tesszük.

Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst (kb. 1 ujjnyi magasan), hozzáteszünk 2 marék mirelit zöldborsót, 2 sárgarépát, 1 fehérrépát karikára vágva és egy tyúkhúsleves kockával ízesítjük, majdnem készre főzzük.

Amíg a hús puhul (kuktában kb. 40 perc), beáztatjuk a cseréptálat, a levágott bőrrészeket összekockázzuk, majd töpörtyűnek kisütjük.

A zsírjában megsütünk 3-4 csirkemájat, és tálalásig mindkettőt félretesszük. Több vízben megmosunk másfél bögre rizst és beleöntjük a cseréptálba.

A megfőtt libacombokat és a zöldséges „húslevest” rámerjük, annyi sót teszünk hozzá amennyit a rizs igényel, majd a tálat hideg sütőbe rakjuk és felmelegedéstől számított kb. 1 órán át 180 fokon sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és addig benne hagyjuk, amíg a tál kéz melegre hűl.

Amikor levesszük a tál tetejét, gurulós rizs, és szép pirosra sült combok látványa fogad.

Tálaláskor a tetejét megszórjuk a töpörtyűvel és a sült csirkemájjal gazdagítjuk.

Tipp:

Gyors, mutatós, laktató és nagy-nagyon finom.