Hozzávalók:
Elkészítése:
A combokról levágjuk a zsíros részeket, bőrét bevagdossuk, megsózzuk, borsozzuk és kuktába (esetleg fedeles fazékba) tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst (kb. 1 ujjnyi magasan), hozzáteszünk 2 marék mirelit zöldborsót, 2 sárgarépát, 1 fehérrépát karikára vágva és egy tyúkhúsleves kockával ízesítjük, majdnem készre főzzük.
Amíg a hús puhul (kuktában kb. 40 perc), beáztatjuk a cseréptálat, a levágott bőrrészeket összekockázzuk, majd töpörtyűnek kisütjük.
A zsírjában megsütünk 3-4 csirkemájat, és tálalásig mindkettőt félretesszük. Több vízben megmosunk másfél bögre rizst és beleöntjük a cseréptálba.
A megfőtt libacombokat és a zöldséges „húslevest” rámerjük, annyi sót teszünk hozzá amennyit a rizs igényel, majd a tálat hideg sütőbe rakjuk és felmelegedéstől számított kb. 1 órán át 180 fokon sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és addig benne hagyjuk, amíg a tál kéz melegre hűl.
Amikor levesszük a tál tetejét, gurulós rizs, és szép pirosra sült combok látványa fogad.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a töpörtyűvel és a sült csirkemájjal gazdagítjuk.
Gyors, mutatós, laktató és nagy-nagyon finom.