Ludas kása recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg libaaprólék (szárny, nyak, zúza)
- 10 dkg zsír
- 2 fej vörös hagyma
- 30 dkg rizs
- 40 dkg vegyes zöldség, répa, fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 30 dkg friss gomba vagy konzerv
- babérlevél, só, bors, fokhagyma, szerecsendió
Elkészítése:
A libaaprólékot megtisztítjuk. Ha nagyon zsíros lenne az aprólék, akkor a felesleges zsírt eltávolítjuk a húsról.
A zöldségeket, a répát és a fehérrépát megtisztítjuk majd közepes vastagságú karikákra vágjuk.
A libahúst feltesszük főzni 2 liter hideg vízbe. Hozzáadjuk a fűszereket, a babérlevelet, a sót, a borsot, fokhagymát és az 1 fej vöröshagymát.
Amikor a libahúsunk félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldséget és a sárgarépát, majd tovább főzzük amíg a zöldségek is félig megpuhulnak.
Amíg a zöldségek és a hús tovább fő, a gombákat felszeleteljük és grillserpenyőben mindkét oldalát meggrillezzük.
Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a rizst jól átforgatjuk rajta.
Amikor a zöldségek is félig megpuhultak, hozzáadjuk a libaaprólékhoz a zöldborsót, gombát és a hagymás rizst.
Figyelni kell arra, hogy a rizs mennyisége ki legyen mérve a folyadékhoz, így biztosan nem lesz ragacsos az elkészült ludaskásában.
Közép meleg sütőben (170 C°) az edényt letakarva kb. 20-30 percig sütjük, amíg a rizs a folyadékot nem szívja magába. Ha elkészült a ludaskásák, fűszerezzük kevés frissen reszelt szerecsendióval.
Tipp:
Ha friss zöldborsót használunk, akkor a zöldségekkel együtt tegyük a libaaprólékhoz.
Gombából használhatunk konzervgombát is, de a friss sokkal finomabb. Ha konzervgombát használunk, akkor a gombát a hagymás rizsen forgassuk át kicsit és így adjuk hozzá a libahúsos alapunkhoz.
A gombából – ha friss – érdemes a grillezni való nagyobb, előre felszeleteltet választani vásárláskor. Ez a fajta gomba kevésbé esik össze grillezés közben és szépen megmarad a formája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »