Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával recept

Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 30 dkg csirkemell
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 csipet só
    • 2 csipet bors

    Burgonyabundához:

    • 500 g főtt burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1 közepes fej lilahagyma
    • 1 ek libazsír
    • ízlés szerint só

    Quinoa-hoz:

    • 1 ek olívaolaj
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 100 g átmosott quinoa
    • 1 tyúkhúsleves kocka
    • 5 dl víz
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Mindenekelőtt a csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet. Egy éles kés segítségével hosszában kettévágom.

    Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom. Felhevítem az olívaolajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből és félreteszem.

    Felforrósítom a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát megtisztítom, kis kockákra aprítom, majd a felhevült zsírra teszem. Kis lángon üvegesre pirítom, majd ezt is félreteszem hűlni.

    A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom. Sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón átnyomom, majd langyosra hűtöm. A bunda összes hozzávalóját, a zsíros hagymát, a lisztet, a krumplit egy mélyebb tálba teszem, ha szükséges, még picit sózom. Tészta állagúra gyúrom a kezemmel.

    Kivajazok egy tepsit vagy kibélelem sütőpapírral.

    Mivel négy szelet húsom van, a tésztát négy részre osztom. Egyesével golyót formálok belőle, a tenyeremben szétlapítom valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Ráteszem a csirkemellet, majd minden oldalát behajtom, összenyomkodom, hogy mindenhol fedje a bunda a húst. A kivajazott tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítek.

    185 fokon 30 percig sütöm őket.

    A quinoa-hoz az olívaolajat felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom, majd az olajon pirítani kezdem. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, ráteszem az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverem, majd felöntöm a vízzel, amibe beledobok egy tyúkhúsleves kockát.

    Időnként megkeverve, közepes lángon, 25 percig főzöm. Amikor azt tapasztalom, hogy a kis szemcsék “kidurrantak”, már gyakorlatilag készen vagyok, nincs más hátra, mint elforralni róla a felesleges vizet. Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén megsózom.

    Mindenkinek tiszta szívemből ajánlom ezt az ételt, nem lőhettek vele bakot!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá