Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libamáj recept

Sült libamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű, hízott libamáj
    • 1 kg libaháj
    • 6 dl lm tej
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • néhány szem szemes fekete bors
    • 1 babérlevél

    Elkészítése:

    A libahájat kockára vágom, kisütöm a zsírját, kiszedem a tepertő darabkákat és a forró libazsírban 2-3 percig sütöm a májat, amíg szép világos barnás kérge lesz.

    Ezt követően átteszem egy jénai tálba, ráöntöm a zsírt, felöntöm a tejjel, igyekszem olyan tálat választani, amibe éppen belefér a máj és a tej/zsír keveréke ellepi , beleteszem a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, a megpucolt, félbe vágott vöröshagymát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

    Pirítósra kenve, apróra vágott lilahagymával megszórva kínálom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá