Sült libamáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült libamáj

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű, hízott libamáj
  • 1 kg libaháj
  • 6 dl lm tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • néhány szem szemes fekete bors
  • 1 babérlevél

Elkészítése:

A libahájat kockára vágom, kisütöm a zsírját, kiszedem a tepertő darabkákat és a forró libazsírban 2-3 percig sütöm a májat, amíg szép világos barnás kérge lesz.

Ezt követően átteszem egy jénai tálba, ráöntöm a zsírt, felöntöm a tejjel, igyekszem olyan tálat választani, amibe éppen belefér a máj és a tej/zsír keveréke ellepi , beleteszem a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, a megpucolt, félbe vágott vöröshagymát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Pirítósra kenve, apróra vágott lilahagymával megszórva kínálom.

Jó étvágyat!