Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb recept
Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 1 hagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- Só, bors ízlés szerint
- 1,5 dl fehérbor
Párolt Káposzta:
- 1/2 fej lila káposzta
- 1 nagyobb alma
- Diónyi friss gyömbér
- 1 ek. méz
- 1-2 ek balzsamecet
- Kevés olaj
Elkészítés:
Tisztítsd meg a libacombokat, távolítsd el a felesleges részeket. Sóval, borssal dörzsöld be, és tedd egy tepsibe a bőrös oldalával lefelé. Önts alá 1,5 dl vizet, fedd le alufóliával, és süsd 170 fokon 1 órán át.
Fordítsd meg a combokat, szórd meg majoránnával, tedd mellé a hagymát, öntsd alá a bort, és süsd tovább 1 órán át, míg puha nem lesz.
Távolítsd el a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200 fokra, locsold meg a pecsenyelével, és süsd pirosra kb. 20 perc alatt.
A káposztához:
Távolítsd el a káposzta külső leveleit, vágd félbe, távolítsd el a torzsáját, majd reszeld le vagy vágd vékony csíkokra. Sózd meg, és hagyd állni 20 percig.
Pucold meg az almát, vágd kockákra vagy cikkekre. Melegíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a káposztát és a gyömbért, párold 8-10 percig. Add hozzá az almát, ecetet, mézet, és párold még 5-6 percig.
Tálalás:
A sült libacombokat tálald az almás-mézes párolt káposztával. Mellé készíthetsz hagymás tört krumplit vagy burgonyapürét.
Tippek:
A libacombok sütése közben keletkezett zsírt időnként öntsd le, hogy a hús ízletes maradjon, de ne legyen túl zsíros.
A káposzta párolásakor használj alacsony hőmérsékletet, hogy az ízek jobban összeérjenek.