Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles batyuban sült csirkegolyók recept

Leveles batyuban sült csirkegolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg leveles tészta
    • 25 dkg csirkemell filé (1 közepes darab)
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
    • 1 kis szál sárgarépa
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 3 csapott ek zsemlemorzsa
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni

    Elkészítése:

    A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.

    A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.

    Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót sodrunk belőle.

    A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.

    A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy felvert tojással.

    200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.

    Tipp:

    Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá