Leveles batyuban sült csirkegolyók recept

Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.
Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót sodrunk belőle.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.
A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy felvert tojással.
200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.
Tipp:
Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »