Leveles batyuban sült csirkegolyók recept
Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.
Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót sodrunk belőle.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.
A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy felvert tojással.
200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.
Tipp:
Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









