Leveles batyuban sült csirkegolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 25 dkg csirkemell filé (1 közepes darab)
  • 1 kisebb tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 3 csapott ek zsemlemorzsa
  • 1 kisebb tojás lekenni

Elkészítése:

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.

A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.

Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót sodrunk belőle.

A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.

A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy felvert tojással.

200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.

Tipp:

Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.