Lecsós pulykacomb aprópecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felső comb filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db paprika
- 4 fej paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- kevés friss petrezselyem zöld
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd rövid dinsztelés után a kockázott húst is.
Fehéredésig pirítjuk, majd enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a paradicsom pürét. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott zöldparikát.
Megborsozzuk, és nagyon apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és egy pillanatra összeforraljuk.
Tészta, vagy rizs köret ajánlott mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.