Lecsós pulykacomb aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós pulykacomb aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka felső comb filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db paprika
  • 4 fej paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • kevés friss petrezselyem zöld
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd rövid dinsztelés után a kockázott húst is.

Fehéredésig pirítjuk, majd enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a paradicsom pürét. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott zöldparikát.

Megborsozzuk, és nagyon apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és egy pillanatra összeforraljuk.

Tészta, vagy rizs köret ajánlott mellé.