Lángos tésztába bújt csirkemell recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Lángos tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 pici cukor
- 1 mk só
- 1 kefir /150 gr/
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
Először a lángos tésztát készítjük el.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, a kefirt is hozzáadjuk, majd a megkelt élesztőt.
Jól kidolgozzuk, és letakarva fél óráig kelesztjük.
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borssal meghintjük.
Egy lábasban étolajat hevítünk.
A csirkemell szeleteket a lángos tésztába mártjuk, egy evőkanál segítségével eloszlatjuk a tésztát mindkét oldalán, és kisütjük.
Fedő alatt, lassú tűznél, majd fordítás után már fedő nélkül sütjük.
Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Mexikói vegyes zöldségkeverékkel összekevert rizzsel, és jó hideg tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Lehet tálalni köret nélkül is.
A lángos tésztába bújt csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 5 g