Hozzávalók:
Lángos tésztához:
Sütéshez:
Elkészítése:
Először a lángos tésztát készítjük el.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, a kefirt is hozzáadjuk, majd a megkelt élesztőt.
Jól kidolgozzuk, és letakarva fél óráig kelesztjük.
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borssal meghintjük.
Egy lábasban étolajat hevítünk.
A csirkemell szeleteket a lángos tésztába mártjuk, egy evőkanál segítségével eloszlatjuk a tésztát mindkét oldalán, és kisütjük.
Fedő alatt, lassú tűznél, majd fordítás után már fedő nélkül sütjük.
Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Mexikói vegyes zöldségkeverékkel összekevert rizzsel, és jó hideg tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Lehet tálalni köret nélkül is.