Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, parmezános gombás csirke recept

Krémes, parmezános gombás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 vékony szelet csirkemell filé
    • 3 közepes gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 8 közepes barna csiperke
    • só, bors
    • 50-60 g reszelt parmezán ízlés szerint (akár lehet több is)
    • 50 g vaj
    • 1 ek liszt
    • 1 marék spenót
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.

    A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.

    A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

    Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

    Hozzáadjuk a spenótot és addig keverjük, amíg elkezd összeesni. Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.

    Az elkészült ételt tálalhatjuk kigőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá