Krémes, parmezános gombás csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- 3 közepes gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 8 közepes barna csiperke
- só, bors
- 50-60 g reszelt parmezán ízlés szerint (akár lehet több is)
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 1 marék spenót
- kevés olaj
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.
A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
Hozzáadjuk a spenótot és addig keverjük, amíg elkezd összeesni. Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.
Az elkészült ételt tálalhatjuk kigőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »