Krémes, parmezános gombás csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- 3 közepes gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 8 közepes barna csiperke
- só, bors
- 50-60 g reszelt parmezán ízlés szerint (akár lehet több is)
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 1 marék spenót
- kevés olaj
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.
A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
Hozzáadjuk a spenótot és addig keverjük, amíg elkezd összeesni. Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.
Az elkészült ételt tálalhatjuk kigőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









